eDirectory Fundamentals

In de training eDirectory Fundamentals leert u wat eDirectory is, hoe eDirectory gebruikt kan worden in verschillende organisaties en voor uiteenlopende toepassingen. Onderwerpen zijn verder: eDirectory naamgeving, tree-ontwerp en documentatie.

U leert ook de technische achtergronden met betrekking tot eDirectory zoals het opstellen van een ontwerp voor partities en replica's. De training omvat verder LDAP, (Open)SLP en Time Synchronization.

In de training werken we hoofdzakelijk met eDirectory op OES Linux, maar de kennis die u op doet tijdens deze training is bijna één op één inzetbaar in een NetWare of Windows-omgeving.

  • Installeren van eDirectory;
  • eDirectory concepten (opbouw, schema, processen);
  • Beheren van eDirectory met behulp van iManager;
  • Ontwerpen en evalueren van een eenvoudige eDirectory tree;
  • Onderhouden van eDirectory met behulp van iMonitor;
  • Backup en restore maken van eDirectory.

 

 

Deze cursus is bestemd voor systeem- en netwerkbeheerders die weinig of geen ervaring hebben met Novell eDirectory, maar van plan zijn eDirectory te implementeren op een netwerk met gemengd of homogeen platform.

Nagenoeg alle producten van Novell, waaronder Identity Manager, ZENworks, Novell Open Enterprise Server, gebruiken eDirectory. Daarom is een goede kennis hiervan essentieel om met deze producten te werken.

Voor deelname aan de training verdient het de aanbeveling basiskennis te hebben van Windows en Linux. Beschikt u niet over de vereiste voorkennis of twijfelt u, neem dan contact met ons op.

Wij bieden u de training aan in twee compacte dagen met een avondprogramma.

Door deze intensieve aanpak bent u optimaal met de training bezig. Het avondprogramma wordt hoofdzakelijk gebruikt voor oefeningen zodat u met de eDirectory aan de slag kunt.

Uiteraard heeft u de mogelijkheid te overnachten.

Dag 1: 09.00 - 21.00
Dag 2: 09.00 - 17.00

3078 Fundamentals of eDirectory 8.8 (Boek)

Deze cursus wordt verzorgd door Novell Platinum Training Partner QeQ ICT Training en Consultancy. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het officiële Novell-cursusmateriaal.

waves.jpg